Onze restaurant service is tijdelijk stopgezet.

Ons restautrant L’Estérel nodigt u uit haar verfijnde en creatieve keuken in een ontspannen sfeer te degusteren. Het restaurant ligt in het hart van Hotel Le Plaza in Brussel en biedt een culinaire ervaring op een van de mooiste locaties van de stad en met een niet te vergelijken ontvangst.

Het restaurant biedt een attente en gepersonaliseerde service, naar eenieders wensen. Het is de ideale locatie voor een business lunch, maar ook voor een romantisch diner bij kaarslicht. Laat u verleiden en geniet ten volle van ons gerenommeerde restaurant.

Het uitgebreide menu, met veel zorg ontworpen door onze Chef Olivier Bontemps en sous-chef Alexandre Van Kalck, brengt kwalitatieve, verse producten die de seizoenen eren. In de creatie van onze recepten gaan we op zoek naar de perfecte alchemie van smaken.

olivier-bontemps-chef-esterel
Olivier Bontemps

Olivier Bontemps is de executive chef van ons restaurant L’Estérel. Hij heeft 30 jaar ervaring, waarvan 19 in Hotel Le Plaza. De chef wordt ondersteund door een ervaren en gemotiveerde keukenbrigade, die vooral ook heel trouw is, en creëert elk seizoen een nieuwe kaart met verse, kwaliteitsvolle producten. Zijn ervaring en kennis, zijn luisterend oor en zijn open geest zijn troeven die ertoe bijdragen elke maaltijd en elk evenement een succes te maken.

Zin in een Bourgondisch momentje?
Ontdek onze kaart…

Lunch
 • Voorgerecht, hoofdgerecht en dessert: 42€ per persoon
 • Voorgerecht en hoofdgerecht of hoofdgerecht en dessert: 37€ per persoon

A la carte tot maximum 8 personen
Dranken niet inbegrepen

Parking

Tijdens uw maaltijd kan u uw auto gratis parkeren in onze parking.

Room service

Heeft u zin om van uw maaltijd te genieten op uw kamer? Ons room service team staat voor u klaar!

Groepen

Voor groepen van meer dan 8 personen hebben we verschillende salons ter beschikking met grote flexibiliteit. We hebben altijd het perfecte voorstel voor u.

Onze ploeg is verheugd u te mogen ontvangen en zal maaltijden bereiden volgens uw wensen. Aarzel niet ons groups and events team te contacteren op +32 2 278 05 82 of onze Mice manager, Bart, via email: btj@leplaza.be.

In ons hotel zal u van de aangenaamste nachten van uw leven beleven. De kwaliteit van de bedden en het comfort in de kamer zijn onweerlegbaar. Maar wat eveneens noodzakelijk is tijdens een idyllisch verblijf : het ontbijt !

Om een uitzonderlijke ervaring te creëren, hebben we speciaal voor u een nieuwe zaal ontworpen. Welkom in de dolle Jaren ’30, welkom in onze nieuwe zaal “Charleston”. Alle details van deze zaal hebben we bestudeerd en uitgedacht om te voldoen aan uw wensen.

Ontbijt

We bieden u een kwaliteitsvol ontbijt met verse, regionale producten die met zorg en liefde zijn klaargemaakt. Dit zijn de producten die we aanbieden :

 • Dranken: koffie, thee, vers sinaasappelsap, vers pompelmoessap, appelsap, multivruchtensap, melk, chocolademelk, mineraalwater
 • Ontbijtkoeken: chocoladekoek, croissant, ronde suisse, torsade met chocolade, appelflap
 • Brood : kramiek, suikerbrood, toostbrood, boerenbrood, houthakkersbrood, multigranen, pistolets
 • Charcuterie : gekookte ham, Italiaanse ham, Rosette de Lyon, gegrilde kalkoenfilet
 • Kaas : half belegen Gouda, Emmenthal, Oud Brugge, Camembert, dubbele roomkaas, plattekaas
 • Warme gerechten : roerei, worstjes, spek, gegrilde tomaten, champignons, aardappelnootjes, pannekoekjes
 • Ontijtgranen : Cornflakes, Special K, Rice Crispies, Country Store, Extra Fruits, All Bran +, en Plaza Granola volgens ons eigen recept !
 • Yoghurt : natuur of met fruit
 • Verse fruitsla : appelsien, kiwi, ananas, appel
 • Hele vruchten : naargelang het seizoen
 • Groenten : tomaat, komkommer, sla
 • Bijgerechten : boter, Bécel, confituur, chocopasta, honing, Luikse stroop, glaasje plattekaas

Ons ontbijt wordt aangeboden aan 29€ per persoon. Indien u wat meer privacy wenst tijdens uw ontbijt, is het mogelijk van het ontbijt te genieten in een privé-zaaltje of op uw kamer.